BCS Belgie

Sedert meer dan 20 jaar vertegenwoordigt induma tuinmachines het merk BCS op de Belgische markt. Duizenden tevreden klanten, wereldwijd, werken met de toestellen BCS zijnde tuinbouwtractoren, motocultoren met alle mogelijke aanbouwwerktuigen, zitmaaiers, ruwterreinmaaiers, gemotoriseerde maaibalken…

De BCS machines zijn overal inzetbaar, voor zowel private als professionele gebruikers. Verder worden ze gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en hun zeer correcte prijzen.

Induma weet als geen ander hoe belangrijk het is om wendbaar en veilig te kunnen werken. U zult ondervinden dat zij daardoor bijzonder klantgericht werken en deskundig advies verstrekken.

Een uitgebreid dealernetwerk staat tevens ter uwe beschikking.

BCS

BCS werd in 1943 opgericht door ir. Luigi Castoldi.
Zijn eerste bedrijf bestond uit een kleine werkplaats in Abbiategrasso, een stad aan de rand van Milaan. Het gebied heeft nu nog steeds een sterke landbouwtraditie. In zijn tijd werd al het werk gedaan met de hand, wat zeer tijdrovend was.

Hij zocht naar een oplossing en zo kwam hij op het idee om een zelfrijdende maaimachine te ontwerpen en te fabriceren. Eén van de eersten ter wereld, uitgerust met een verbrandingsmotor met laag vermogen weliswaar. Het model ‘243’ was geboren. Een revolutie in de agrarische wereld van die tijd dankzij zowel zijn grote productiecapaciteit als de concrete verbetering voor de boeren.

Ingenieur Luigi Castoldi betrekt in zijn project Camillo Bonetti (manager van de belastingdienst van Abbiategrasso) en Severino Speroni (een uitstekende monteur). De afkorting ‘BCS’ komt van de initialen van hun familienamen.

Aan het einde van de jaren 60 deed BCS zijn intrede in de markt van tuin- en parkonderhoud. BCS bouwde voor het eerst de lichte en kleine multifunctionele tweewielige motocultoren, dit in tegenstelling tot de bestaande markt die bestond uit zware, dure en omvangrijke machines. BCS was vooruitziend en vooral vooruitstrevend!

Om aan de groeiende vraag van de landbouw te voldoen, ontwierpen ze in 1970 de BCS schijvenmaaiers voor tractoren. Een succes vanaf dag één.

In 2000 nam ingenieur Fabrizio Castoldi (zoon van de oprichter), de plaats van zijn vader in en werd hij de nieuwe CEO van het bedrijf.

Vandaag is de BCS Groep een toonaangevende multinational in de mechanisatie sector. BCS ontwerpt en produceert tuinbouwmachines en machines voor groenonderhoud, tractoren, motocultoren, zitmaaiers en generatoren om energie op te wekken & mobiel te lassen.

De BCS Groep heeft 3 productie locaties in Italië (Abbiategrasso, Luzzara en Cucsago) en is gecertifieerd onder ISO9001. BCS is op alle continenten aanwezig met telkens erkende invoerders.