Nieuws

EASYDRIVE® SNELKEERKOPPELING

Veranderen van rijrichting was nog nooit zo gemakkelijk...

easydrive class=

De Volcan K105 kan uitgerust worden met een exclusieve elektronische snelkeerkoppeling met EasyDrive bediening.

De comfortabele omkeerhendel aan de linkerzijde van het stuurwiel laat de bestuurder toe van rijrichting te wisselen zonder de handen van het stuur te lichten of zonder op het ontkoppelingspedaal te duwen. Hierdoor behoudt de bestuurder de controle over de tractor en kan hij comfortabel werken.

Dit gepatenteerde systeem is gebaseerd op een elektronische besturingseenheid (volledig ontwikkeld en geproduceerd door BCS), die in real-time (om de 5 milliseconden) parameters zoals helling, versnelling en belasting kan berekenen.

Wanneer de omkeerhendel wordt bediend, zal de besturingseenheid de snelheid van de tractor verhogen of verlagen (afhankelijk van de huidige snelheid en de ingestelde verhouding) zal de omkeerkoppeling automatisch ingeschakeld worden. Hierdoor kan u van rijrichting wisselen zonder de ontkoppelingspedaal te bedienen.

Om het best “gevoel” te krijgen met de tractor, kan de bestuurder, afhankelijk van de behoeften, de reactietijd van het systeem wijzigen in 5 verschillende niveau’s (zichtbaar op het kleurenscherm) van zacht, naar meer geleidelijke tot de meest reactieve en snelle reactie. Dit kan u aanpassen door middel van 2 knoppen die zich onder de omkeerhendel bevinden.

De EasyDrive elektro-hydraulische snelkeerkoppeling is bijzonder handig en gemakkelijk te gebruiken, vooral bij werken die veel richtingsverandering vereisen.

De bestuurder werkt altijd in alle veiligheid, omdat handmatige bewegingen altijd voorrang hebben op de automatische beslissingen van de besturingseenheid: de rem- en koppelingspedalen hebben altijd voorrang en zullen de tractie van de tractor wegnemen en stoppen.

De status van de snelkeerkoppeling is altijd te bekijken via het kleurenscherm op het dashboard.

Geavanceerde aftersales service wordt gegarandeerd door de telemetrie van de omkeerkoppeling. Deze gegevens kunnen uitgelezen worden met een diagnosetoestel, waarbij eveneens alle gegevens van de tractor kunnen uitgelezen worden waar ook ter wereld.

Bekijk de exclusieve video van de EasyDrive elektro-hydraulische snelkeerkoppeling

Ontdek de Volcan K105